Fondatorul reţelei Facebook, Mark Zuckerberg, şi soţia sa şi-au împlinit marele vis, cel de a deveni părinţi. Şi, de bucurie, au luat o decizie care a uimit lumea afacerilor. Nu mai puţin de 99 la sută din uriaşa lor avere, ceea ce înseamnă aproximativ 45 de miliarde de dolari, vor fi alocate unor acte de binefacere. Zuckerberg a spus că va oferi detalii despre donație la încheierea concediului său de paternitate, care va dura două luni.

Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, îşi doreau de mult timp să devină părinţi. Priscilla a avut trei sarcini încheiate prematur. De această dată, soţia fondatorului Facebook a adus pe lume o fetiţă sănătoasă, care a fost numită Max. Evenimentul a fost anunţat chiar pe reţeaua de socializare printr-o poză emoţionantă şi o scrisoare către nou-născută, un document-manifest pentru o nouă lume. Cei doi i-au urat să crească într-o lume mai bună pentru toţi copiii şi, pentru a contribui la împlinirea acestui vis, ei au hotărât să aloce pentru cauze umanitare 99 la sută din valoarea acţiunilor Facebook pe care le deţin.

Banii vor fi alocaţi, printre altele, pentru combaterea bolilor, îmbunătăţirea sistemului de învăţământ şi consolidarea unor comunităţi. Mark Zuckerberg a declarat că va oferi mai multe detalii după ce va reveni din concediul de paternitate. Vestea a fost salutată de către utilizatorii rețelei Facebook.

Obiectivele vor fi realizate printr-o îmbinare de donaţii, investiţii sociale şi promovarea reformării politicilor publice. Fundaţia creată în acest scop de către Mark Zuckerberg şi soţia sa va fi cea mai bogată din lume.

Zuckerberg nu este la prima sa donație. În anii precedenți a oferit peste un miliard şi jumătate de dolari unor şcoli publice şi spitalului în care soția sa este medic pediatru. Analiștii economici spun că şi un procent din actuala avere a celor doi le este suficient pentru o viaţă fără griji, împreună cu fetiţa lor, şi chiar pentru mai mulţi copii.