Procurorii și SIS au descins la MAE
Justiţie 24 aprilie 2024, 20:13 | 14844

Procurorii și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate au efectuat percheziții la Ministerul de Externe, în baza unei acțiuni procesual-penale. Procuratura anunță că nimeni nu a fost reținut și că va oferi detalii când va permite investigația. „Ministerul colaborează cu ancheta”, a declarat ministrul de Externe, Mihai Popșoi.

MIHAI POPȘOI, ministrul de Externe: "Într-adevăr, s-au întreprins o serie de proceduri procesuale, la acest moment, așa cum a anunțat Procuratura, nu s-a oferit un statut procesual și nu au avut loc careva rețineri. Dar pot să vă asigur în calitate de conducător al instituției că noi oferim toată deschiderea și vom oferi toată colaborarea în condițiile anchetei care se derulează."

În seara zilei de marți, unele canale de Telegram au scris că în anchetă este vizat șeful Direcției consulare Vasile Mircos, care ar fi fost reținut după efectuarea perchezițiilor în biroul la domiciliul său. Ministrul de Externe Mihai Popșoi s-a eschivat de la un comentariu.

MIHAI POPȘOI, ministrul de Externe: "Mai multe informații decât cele făcute publice de procuratură nu am voie să divulg."

Șeful Direcției consulare a Ministerului de Externe, Vasile Mircos, a activat anterior în calitate de consilier la Ambasada Republicii Moldova în Germania, a fost șef de secție în cadrul Ministerului de Externe și a activat în Direcția cooperare multilaterală. Vom reveni la acest subiect.

Opinia ta contează. Comentează!