Jurnalul orei 19, 24 Februarie
Jurnalul orei 19:00 24 februarie 2023, 20:16 | 928

Prezentat de Sofia Obadă

”Am rezistat și nu avem nicio îndoială că vom câștiga". Este mesajul președintelui Volodimir Zelenski în ziua, în care se împlinește un an de când Rusia a declanșat un război condamnat la nivel internațional. ”Ucraina a inspirat lumea. Ucraina a unit lumea”, a declarat liderul de la Kiev.

"Președintele Putin a eșuat. Ucraina este în picioare, iar NATO și Uniunea Europeană sunt alături de Ucraina și o vor susține atât timp cât este necesar pentru a prevala". Declarațiile au fost făcute astăzi de către președintele Comisiei Europene și secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.

Împlinirea unui an de la începutul agresiunii militare din partea Rusiei a fost marcată astăzi la Chișinău cu depuneri de flori la Ambasada Ucrainei. Victimele războiului declanșat de Moscova au fost comemorate de către majoritatea reprezentanților misiunilor diplomatice în Republica Moldova.

Războiul a intervenit și în viața a sute de oameni din Republica Moldova. Mulți au renunțat la locurile de muncă, la timpul petrecut cu familia și au mers acolo, unde ajutorul lor era de neprețuit - în centrele pentru refugiați. Voluntarii noștri au fost cei care îi întâmpinau pe ucraineni la vamă, îi ghidau, le găseau un adăpost, le pregăteau mâncare și îi făceau să se simtă în siguranță. Mulți fac aceste lucruri de un an, în fiecare zi, fără pauză.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie