Un membru al organizației criminale „Kitaeț” își folosea copilul de doi ani, pentru a-și camufla rolul de distribuitor al drogurilor
Social 28 august 2023, 16:00 | 445

Un membru al organizației criminale „Kitaeț” își folosea copilul de doi ani, pentru a-și camufla rolul de distribuitor al drogurilor. Individul a fost reținut pentru 30 de zile. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

400 de pachete de țigări au fost descoperite în bagajul unui cetățean al Republicii Moldova, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Acesta era pasager al cursei Chișinău-Londra. Marfa, descoperită în timpul controlului de securitate, a fost confiscată. Individul a fost documentat și riscă sancționare contravențională.

Un bărbat, cetățean al Republicii Moldova, a fost reținut duminică, după ce a organizat trecerea ilegală a frontierei pentru mai mulți bărbați din Ucraina. Individul a fost depistat în timp ce primea șase mii de dolari de la migranți. Potrivit anchetei, bănuitul identifica cetățeni din Ucraina, după care le organiza în mod clandestin traversarea frontierei. Ulterior, străinii erau preluați și conduși pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru aceste servicii, cetățenii ucraineni trebuiau să achite 12 mii de dolari. Totodată, au avut loc percheziții la domiciliul acestuia, unde au fost ridicate mai multe obiecte care vor servi drept probe în dosar.

Un bărbat de 43 de ani, membru al grupării Kitaeț a fost reținut și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind bănuit de trafic de droguri. Potrivit anchetei, individul își lua cu el copilul de doi în timp ce vindea substanțele interzise. Ofițerii au efectuat percheziții la domiciliul și în automobilul bănuitului, de unde au fost ridicate droguri și o armă deținută ilegal. În anul 2007, bărbatul a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni, inclusiv trafic de droguri.

Opinia ta contează. Comentează!