O viață printre note muzicale
Social 5 decembrie 2019, 21:50 | 2149

Vârsta nu este o condamnare, ci o motivație să lupți, să mergi mai departe și să faci ceea ce îți place. O spune Ema Matei, care, la cei 77 de ani ai săi, continuă să le predea lecții de acordeon copiilor de la Școala de Arte „Alexei Stârcea” din capitală. A devenit profesoară la 17 ani, iar de atunci, timp de șase decenii, nu s-a mai lăsat de muzică.

Așa își începe și încheie ziua, în sala de clasă, alături de copii. Zi de zi, timp de 60 de ani. A luat pentru prima dată acordeonul în mână la vârsta de zece ani, la inițiativa tatălui, iar peste câțiva ani a absolvit Colegiul de Arte din orașul Slobozia, Tiraspol.

În 1966 ajunge să muncească la Școala de Arte "Alexei Stârcea" din capitală. De atunci nu s-a mai despărțit de ea. A cucerit cu elevii ei zeci de țări, a câștigat zeci de premii și tot atâtea generații a învățat.

Unii îi calcă pe urme, iar alții sunt acordeoniști în devenire.

Se bucură nu doar de aprecierea elevilor, dar și a colegilor.

Tot colegii îi sunt sprijin în zile mai puțin ușoare.

Ema Matei spune că toate realizările de până acum le datorează părinților și soțului, care nu mai sunt în viață, iar copiii și muzica sunt cei fără de care nu poate trăi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie