”Anonymous” a spart baza de date a Ministerului rus al Apărării, a blocat site-ul Kremlinului și al Guvernului rus
Externe 26 februarie 2022, 20:36 | 2423

Grupul de hackeri Anonymous susține că a reușit să "spargă" baza de date a Ministerului Rus al Apărării, după ce anunţase o "ofensivă" împotriva Rusiei, ca reacţie la invadarea Ucrainei. Hackerii au publicat o listă de contacte private. Anonymous a oferit şi o adresă la care puteau fi văzute documentele confidenţiale ale ministerului, doar că aceasta a devenit inactivă la scurt timp. Se întâmplă după ce Ucraina a cerut experților în securitate cibernetică să vină în apărarea țării și să zădărnicească operațiunea militară a forțelor invadatoare rusești.

Grupul de hackeri Anonymous, care a declarat război regimului Putin și care susține că a spart baza de date a Ministerului rus al Apărării, s-a adresat sâmbătă președintelui rus. Aceștia au atacat Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, care nu mai poate fi accesat.

ANONYMOUS, grupare de hackeri: "Domnule Putin, vă amintiți cum ați pierdut Afganistanul? Acum grupul Anonymous a spart baza de date a Ministerului rus al Apărării. Această bază de date conținea adrese ale poștelor electronice și parole. Toată informația poate fi accesată liber pe Twitter."

Postarea Anonymous nu a rezistat însă prea mult, deoarece Twitter a intervenit și a scos-o. Grupul de hackeri Anonymous a dezactivat mai multe site-uri ale Guvernului rus, inclusiv „Russia Today”, sursa media controlată de stat. Hackerii care s-au identificat drept Anonymous au anunțat că au lansat operațiuni cibernetice care au afectat pentru scurt timp RT.com, precum și site-urile Kremlinului, Guvernului rus și Ministerului rus al Apărării, transmite ABC News.

ANONYMOUS, grupare de hackeri: "Recenta amenințare la adresa Finlandei și a Elveției este rușinoasă. Amenințați aceste țări, pentru că intenționează să se alăture NATO. Astăzi am atacat site-ul Russia Today, subordonat autorităților guvernamentale de la Kiev și multe alte site-uri care sunt subordonate guvernării. Vladimir Putin, credeți că acest lucru este o întâmplare? Anonymous nu crede așa. Noi vă cerem să restabiliți drepturile poporului ucrainean și să demisionați."

Guvernul Ucrainei a făcut apel la hackeri să ajute la protejarea infrastructurilor critice de atacuri cibernetice și să spioneze trupele invadatoare. Asta după ce, în această săptămână, mai multe instituții-cheie din Ucraina au fost vizate de atacuri cibernetice masive. Co-fondatorul unei companii cybersecurity din Kiev, Yegor Aushev, susține că voluntarii vor fi împărțiți în unități ofensive și defensive de securitate cibernetică. Apărarea se va concentra asupra punctelor-cheie de infrastructură, precum centralele electrice sau unitățile de alimentare cu apă. În 2015, un atac cibernetic atribuit Rusiei, a lăsat fără curent 225 de mii de ucraineni.

Opinia ta contează. Comentează!