Patru indivizi, suspectați de comiterea unui omor în raionul Nisporeni, au fost reținuți ieri
Social 19 iunie 2019, 15:57 | 1575

Patru bărbați, suspectați că ar fi implicați într-un caz de omor, comis în luna mai în raionul Nisporeni, au fost reținuți ieri în capitală de mascații Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială ”Fulger”. Cei patru au între 21 și 38 de ani. Ei se ascundeau în Chișinău pentru a scăpa de pedeapsă, se spune într-un comunicat al Inspectoratului Național de Investigații.

Potrivit poliției, suspecții ar fi fost implicați în omorul unui bărbat din satul Vulcănești, raionul Nisporeni. Crima a fost comisă în seara zilei de 25 mai. Cei patru au fost reținuți ieri, după ce anterior, imediat după comiterea infracțiunii, a mai fost prins un tânăr de 24 de ani, domiciliat în același sat Vulcănești. Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații spun că atunci a fost ridicată și o armă din care au fost efectuate împușcăturile în direcția victimei.

În urma perchezițiilor, la cele patru persoane reținute ieri au fost depistate mai multe arme și muniții. Ele au fost confiscate și se verifică dacă acestea erau deținute legal sau nu.

Amintim că victima, un bărbat în vârstă de 39 de ani, a murit la spital după ce a fost împușcat de mai multe ori în urma unui conflict. Primul individ reținut în acest caz a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Cei cinci bărbați sunt cercetați în două dosare penale deschise pentru omor și huliganism. Dacă vor fi găsiți vinovați de săvârșirea infracțiunii de omor, suspecții riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață, iar pentru comiterea huliganismului agravat ar putea fi condamnați la cel mult șapte ani de pușcărie. 

Opinia ta contează. Comentează!