Jurnalul orei 15, 29 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 29 ianuarie 2024, 17:37 | 660

Prezentat de Vasile Luchianu

Oleg Tofilat a demisionat din funcția de director general al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”. Informația a fost confirmată de Tofilat pentru Jurnal TV. Acesta a declarat că nu a fost constrâns să plece și că va veni cu detalii într-un comunicat de presă. Până la numirea unui succesor, Oleg Tofilat va continua exercitarea atribuțiilor sale în calitate de director al CFM.

Reintegrarea Republicii Moldova poate avea loc exclusiv prin dialog diplomatic și prin tratative. Declarații în acest sens au fost făcute de vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și ambasadorul cu Misiuni Speciale al Ucrainei responsabil de dosarul transnistrean, Paun Rohovei. Aflat într-o vizită la Chișinău, oficialul ucrainean a spus că țara sa susține reglementarea pașnică a problemei transnistrene și va lua parte la negocierile în acest sens, dar nu va accepta să discute cu partea rusă.

O tânără de 22 de ani a murit, după ce a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni. Nenorocirea s-a produs aseară, în satul Călugăr, raionul Fălești. Impactul fatal a fost surprins de o cameră de supraveghere. Atenție! Urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie