Rusia a atacat noaptea trecută cu rachete în mai multe regiuni din Ucraina
Externe 28 august 2023, 19:44 | 324

Rusia a atacat noaptea trecută cu rachete în mai multe regiuni din Ucraina. Într-un sat din regiunea Poltava cel puțin trei persoane au murit, iar alte cinci au fost rănite. Totodată, autoritățile de la Kiev au anunțat că forțele sale au eliberat în sud satul Robotîne din regiunea Zaporojie. Trupele ucrainene au concentrat acolo o contraofensivă împotriva pozițiilor rusești înrădăcinate, notează AFP. Este ziua cu numărul 551, de când Rusia a declanșat un război neprovocat în Ucraina.

GANNA MALYAR, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina: "Forțele armate ucrainene își continuă ofensiva în sud. După eliberarea Robotyne, forțele noastre armate se deplasează la sud-est de această așezare și se îndreaptă spre Novodanylivka, Novoprokopivka, Mala Tokmachka, Ocheretuvate."

Oficialul ucrainean a mai declarat că trupele ucrainene înaintează la sud de Bahmut, unde în ultima săptămână de lupte a fost eliberat un kilometru pătrat. Avansul Ucrainei pe frontul de sud a fost limitat, declanșând o dezbatere politică cu privire la succesul contraofensivei, notează AFP. De mai bine de un an și jumătate, Rusia duce un război în Ucraina, cauzând moarte și distrugeri masive în infrastructură.

Opinia ta contează. Comentează!