Alertă de securitate în Amsterdam
Externe 7 noiembrie 2019, 15:54 | 1018

A fost stare de urgență pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam. Autoritățile olandeze au fost chemate să investigheze o posibilă tentativă de deturnare a unui avion. Cum s-a încheiat operațiunea, aflați în cele ce urmează.

OLANDA Incidentul a avut loc la bordul unui avion al companiei spaniole Air Europa, care urma să decoleze de pe Aeroportul Schiphol, cu destinația Madrid. Potrivit presei locale, în timpul îmbarcării pasagerilor, un membru al echipajului a activat din greșeală alerta de deturnare a aparatului de zbor. Imediat, terminalul a fost închis, iar trupe ale jandarmeriei și echipaje de salvare au fost mobilizate la fața locului. După mai multe ore de verificări, avionul a fost lăsat să decoleze, iar compania aeriană a emis un comunicat în care a explicat că alarma s-a activat dintr-o eroare.

ITALIA O alertă de securitate a fost declanșată și pe Aeroportul Malpensa din Milano. Unul dintre terminale a fost evacuat după ce în bagajul unui călător a fost găsit un obiect metalic suspect. Angajații aeroportului au dat alarma și a fost nevoie de intervenția unei echipe de geniști. În urma verificărilor, s-a stabilit că a fost vorba despre un acumulator, la care erau conectate mai multe cabluri, obiect care nu prezenta niciun risc. La scurt timp, terminalul a fost redeschis.

BELGIA Și forțele de ordine din Belgia au fost puse la încercare. Pompierii au intervenit în cazul unei alerte cu antrax într-un tren. Conductorul a anunțat poliția după ce a observat două pachete cu praf alb aruncate într-un vagon. Garnitura a oprit într-o gară la vest de Bruxelles, unde pasagerii au rămas câteva ore. Între timp, oamenii legii au îndepărtat cele două pungi și au dezinfectat trenul. Substanța a fost testată pentru antrax însă, deocamdată, nu este cunoscut rezultatul. 

Opinia ta contează. Comentează!