Mai multe personalități din România au pictat 19 ouă uriașe, care au fost vândute la licitație
Externe 18 iulie 2019, 20:18 | 1021

Primele caramizi la cel dintai teatru construit din donatii, la Bucuresti, au fost puse. 19 oua uriase, pe care mai multe personalitati din Romania le-au pictat, au fost vandute contra sumei de 97 de mii de euro. Cu acesti bani va incepe ridicarea unui teatru, „Grivita 53”, facut de la zero, mana de la mana, dupa o pauza de peste 70 de ani. Printre cei care au participat la aceasta campanie este si compatrioata noastra, pictorita Ana Munteanu, cunoscuta pentru lucrarile de arta facute in nisip.

Campania a început în luna martie a acestui an și s-a încheiat zilele trecute. La ea au participat aproape 30 de personalități din România, printre care actorii Horațiu Mălăele și Marius Manole, regizorul Cristian Mungiu, sportivul Ivan Patzaichin, violonistul Alexandru Tomescu, precum și pictorița Ana Munteanu, originară din Chișinău și stabilită de câțiva ani la București.

Ideea a fost susținută și de actrițele Oana Pellea și Maia Morgenstern. 18 dintre cele 19 ouă uriașe, adevărate opere de artă, au fost cumpărate cu câte cinci mii de euro, iar unul a fost achiziționat cu șapte mii de euro.

Fiecare ou este din poliester armat și fibră de sticlă și are înălțimea de doi metri și diametrul de 1,65 metri. Banii adunați în urma vinderii celor 19 opere de artă vor fi investiți în construcția Teatrului „Grivița 53”. Autoarea inițiativei, regizoarea și scriitoarea Chris Simion - Mercurian a vândut casa bunicii sale și cu acea sumă a cumpărat un teren pentru viitorul teatru ridicat prin contribuția fiecărui om care vrea să facă o donație. Se estimează că instituția de cultură va fi construită în trei ani, iar bugetul necesar este de peste un milion de euro. Cine vrea să contribuie financiar își poate achiziționa o cărămidă din viitoarea clădire, o fereastră sau o ușă, dar și o treaptă, un scaun sau chiar pereți întregi. 

Opinia ta contează. Comentează!