Campania a început în luna martie a acestui an și s-a încheiat zilele trecute. La ea au participat aproape 30 de personalități din România, printre care actorii Horațiu Mălăele și Marius Manole, regizorul Cristian Mungiu, sportivul Ivan Patzaichin, violonistul Alexandru Tomescu, precum și pictorița Ana Munteanu, originară din Chișinău și stabilită de câțiva ani la București.

Ideea a fost susținută și de actrițele Oana Pellea și Maia Morgenstern. 18 dintre cele 19 ouă uriașe, adevărate opere de artă, au fost cumpărate cu câte cinci mii de euro, iar unul a fost achiziționat cu șapte mii de euro.

Fiecare ou este din poliester armat și fibră de sticlă și are înălțimea de doi metri și diametrul de 1,65 metri. Banii adunați în urma vinderii celor 19 opere de artă vor fi investiți în construcția Teatrului „Grivița 53”. Autoarea inițiativei, regizoarea și scriitoarea Chris Simion - Mercurian a vândut casa bunicii sale și cu acea sumă a cumpărat un teren pentru viitorul teatru ridicat prin contribuția fiecărui om care vrea să facă o donație. Se estimează că instituția de cultură va fi construită în trei ani, iar bugetul necesar este de peste un milion de euro. Cine vrea să contribuie financiar își poate achiziționa o cărămidă din viitoarea clădire, o fereastră sau o ușă, dar și o treaptă, un scaun sau chiar pereți întregi.