Ministerul Apărării a emis un comunicat prin care atenționează societatea să nu cadă pradă dezinformărilor și manipulărilor
Social 22 februarie 2023, 20:09 | 337

Ordinele de chemare a cetățenilor la exerciții cu caracter militar și antrenamente de mobilizare, pe care le primesc unii oameni, sunt false, anunță Ministerul Apărării. Poliția spune că nu a fost sesizată, deocamdată, de către cetățenii care au primit astfel de citații, dar îi caută pe cei, care răspândesc informațiile în spațiul online.

Ministerul Apărării a emis un comunicat, prin care atenționează societatea să nu cadă pradă dezinformărilor și manipulărilor.

MESAJUL MINISTERULUI APĂRĂRII: "Instituția de apărare nu a expediat solicitări de prezentare a persoanelor fizice la centrele militar-teritoriale. Rugăm cetățenii să fie atenți la conținutul așa-ziselor ordine de chemare."

În așa numitele ordine se arată că cei care nu se vor prezenta la adresa indicată, vor suporta amenzi sau chiar pușcărie. ”Este un fals. Imaginea care circulă în spațiul online este aceeași ca și anul trecut”, precizează Ministerul Apărării.

Responsabilii de la Inspectoratul General al Poliției spun că deocamdată nu au fost sesizați de către cetățeni care au primit astfel de solicitări. Poliția îi îndeamnă pe cetățeni să apeleze imediat, pentru a stabili cine stă în spatele răspândirii acestor informații false.

Opinia ta contează. Comentează!