Un inginer din armata ucraineană s-a sacrificat aruncând în aer podul pe care se afla pentru a opri tancurile rusești
Externe 25 februarie 2022, 20:14 | 973

Istoria celor 13 polițiști de frontieră ucraineni, care păzeau Insula Șerpilor și care au refuzat să se predea unei nave de război rusești, fiind uciși în timpul unui bombardament, a ajuns în vizorul întregii lumi. Înregistrarea audio a ultimelor cuvinte ale acestora a fost făcută publică. Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a lăudat curajul polițiștilor, menționând că toți vor primi titlul de Erou al Ucrainei.

Armata rusă a preluat controlul asupra Insulei Șerpilor din regiunea Odesa, situată la circa 45 de km de țărmul României. Ministerul de Interne al Ucrainei anunță că insula a fost capturată, iar militarii ucraineni - uciși.

Și povestea unui alt ucrainean, care a luptat până în ultima clipă, a ajuns în presă. Un inginer din armata ucraineană s-a sacrificat, aruncând în aer podul pe care se afla pentru a opri tancurile rusești, care invadau Ucraina din direcția Crimeei. Istoria lui Vitali Skakun a fost descrisă pe Facebook într-o postare a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. „Fapta eroică” a inginerului a permis armatei să se reorganizeze și să opună rezistență invadatorilor ruși. Inginerul s-a oferit voluntar pentru a îndeplini această sarcină. Comandamentul Marinei va solicita Înaltului Comandament să acorde premiul de stat marinarului.

Alte imagini devastatoare vin din Kiev, unde un bărbat în vârstă a supraviețuit în mod miraculos după ce mașina în care se afla a fost călcată de un tanc rusesc. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Imaginile arată cum un blindat rusesc își schimbă direcția de mers, lovește și trece intenționat peste un autoturism aflat pe stradă. Autovehiculul a fost distrus, iar șoferul a fost scos în viață din automobil. Alte imagini emoționante vin din regiunea Dnipro, în estul Ucrainei. New York Times a publicat un video cu bebeluși născuți prematur, care au fost mutați într-un adăpost antiaerian din Ucraina. Copiii înfășați și așezați unul lângă altul, în linie, sunt îngrijiți și legănați de personalul medic în adăpostul, care a fost improvizat la un nivel inferior al clădiri spitalului din regiunea Dnipro.

Opinia ta contează. Comentează!