Copiii care provin din familii numeroase și cu venituri mici vor beneficia de un ajutor a câte 4000 de lei pentru școală
Social 24 august 2022, 19:49 | 1943

Copiii care provin din familii numeroase și cu venituri mici vor beneficia de un ajutor a câte 4000 de lei pentru începutul noului an școlar. Banii provin de la Fondul Națiunilor Unite pentru Copii în baza unui memorandum semnat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale de la Chișinău. Pentru a primi acești bani, potențialii beneficiari trebuie să depună o cerere la structura teritorială de asistență socială din raza domiciliului.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță că sprijinul financiar va fi oferit în funcție de necesitățile familiei, numărul de copii în familie, condițiile de trai, factorii sezonieri, gravitatea problemei, precum și venitul familiei obținut din salarii, plăți sociale și alte surse de venit.

Pentru a beneficia de acest serviciu social, familiile cu copii vor trebui să depună o cerere la structura teritorială de asistență socială din raza domiciliului. Decizia privind acordarea și mărimea ajutorului bănesc va fi examinată și avizată de comisia pentru protecția copilului aflat în dificultate. Familiile cu copii vor putea beneficia de ajutor numai după ce Memorandumul de Înțelegere cu Fondul Națiunilor Unite va intra în vigoare, adică de la 1 septembrie.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, prin intermediul Serviciului social „Sprijin pentru familiile cu copii”, pe parcursul perioadei septembrie 2022-septembrie 2023, vor putea fi ajutați 25 de mii de copii.

Opinia ta contează. Comentează!