Inteligența artificială și analizele avansate a datelor – instrumente de protecție a operațiunilor financiare
Advertorial 30 octombrie 2023, 20:31 | 2651

Inteligența artificială și analizele avansate a datelor – instrumente de protecție a operațiunilor financiare

Cerințele în continuă creștere a consumatorilor de operațiuni financiare a generat procese de transformare digitală, care au adus cu sine numeroase oportunități și provocări pentru organizații, instituții financiare și consumatori. Astăzi, sectorul bancar din Republica Moldova se aliniază, în tocmai, standardelor internaționale ale domeniului financiar-bancar.

La nivel internațional și în contextul erei digitale în care ne aflăm, instituțiile bancare întâmpină o serie de provocări, cum ar fi: protejarea datelor clienților oferind servicii digitale performante, prevenirea fraudelor, capacitatea de a ingera date foarte variate din milioane de tranzacții, și altele, provocari ce vizează și sectorul bancar din Republica Moldova.

Conform directorului comercial RSD, Mihai Moraru, tehnologiile moderne contribuie la îmbunătățiea serviciilor financiare în Republica Moldova.

RSD - silver partner al IBM în Moldova oferă acces la acele tehnologii care pot să răspundă la provocările instituțiilor bancare și la necesitățile consumatorului.

Inteligența Artificială și analizele avansate ale datelor devin un aliat de încredere contribuind la securitatea și eficiența operațiunilor bancare. Cu produsul Cloudera Data Platform for IBM, punem bazele unui viitor financiar mai sigur și mai competitiv, la standardele internaționale.

Opinia ta contează. Comentează!