Cinci secretari de stat noi la Ministerul Sănătății și cel al Justiției
Politic 15 martie 2021, 17:25 | 1343

Guvernul interimar a numit astăzi în funcție mai mulți secretari de stat - trei la Ministerul Sănătății și doi la Ministerul Justiției. Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a ținut să precizeze că toți cei numiți sunt „oameni din sistem, care nu au nimic cu politica”.

Aureliu Ciocoi, premier interimar: "Vreau să subliniez în mod special faptul că funcțiile vacante vor fi suplinite cu oameni din sistem, care nu au nimic cu politicul și expertiza, dar și experiența cărora va permite să gestionăm crizele cu care ne confruntăm."

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost numiți în funcția de secretari de stat Igor Curov, vicedirector al Institutului de Medicină Urgentă, Denis Cernelea, directorul Centrului COVID de la Moldexpo și Vasile Cușca, șef al Direcției politici de protecție a drepturilor persoanelor cu disabilități al Ministerului Sănătății. Aceștia își vor începe de mâine activitatea. Noii secretari de stat de la Ministerul Justiției sunt Alexandru Pleșca, vicedirector la Inspectoratul Național de Probațiune și Tatiana Tverdun, șefa Direcției avizare din cadrul Ministerului Justiției. Noii secretari de stat au fost numiți doar pe durata exercitării mandatului actualului Guvern demisionar. Tot astăzi Valentina Iusuphodjaev a fost numită în funcția de director al Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova. Se întâmplă la cinci luni după ce a câștigat concursul. Ea se va afla în această funcție timp de patru ani.

Opinia ta contează. Comentează!