Jurnalul orei 19, 13 Aprilie
Jurnalul orei 19:00 13 aprilie 2023, 19:52 | 865

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1.Air Moldova riscă să aibă interzis la operarea tuturor zborurilor. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Aeronautică Civilă după ce compania a anulat miercuri o serie de curse aeriene. Air Moldova dă asigurări că va rambursa costul biletelor, dar confirmă că se confruntă cu probleme financiare din cauza faptului că i-au fost blocate conturile bancare. Cu ce probleme se mai confruntă operatorul aerian.

2. Miniștrii de Externe și ai Apărării din Republica Moldova, România și Ucraina au semnat astăzi un angajament privind securitatea în regiunea Mării Negre. Acordul subliniază importanța deciziei istorice a Consiliului European din 23 iunie 2022 de a acorda Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țări candidat pentru aderare la blocul comunitar. Ce au mai convenit oficialii de la București, Kiev și Chișinău, aflați în continuare!

3. Dependența energetică față de Federația Rusă devine tot mai redusă. Republica Moldova începe să importe, în regim de testare, de la un operator din Grecia, gaze naturale. Anunțul a fost făcut de întreprinderea de stat Energocom care a precizat că volumul de gaze va fi livrat prin conducta Iași-Ungheni-Chișinău. Mai mult, am putea să importăm energie electrică din Bulgaria.

4. E Joia Mare, ziua în care se vopsesc ouăle. În multe localități, tradițiile sunt păstrate cu sfințenie. Gospodinele pregătesc turtele, iar seara merg la biserică. Echipa noastră de filmare a fost în comuna Dumbrăvița, din Sângerei. Vedeți atmosfera de acolo în câteva clipe!

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie