Maia Sandu a discutat cu liderii europeni despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană
Politic 19 septembrie 2023, 19:55 | 499

Aflată la New York, unde are loc Adunarea Generale a ONU, președintele Maia Sandu a avut mai multe întrevederi bilaterale cu șefi de stat și de guvern din Uniunea Europeană. Șefa statului a vorbit despre reformele pe care le face Republica Moldova pentru a adera la blocul comunitar, dar și despre consolidarea relațiilor țării noastre cu statele membre UE și cu Elveția.

În cadrul vizitei la New York, Maia Sandu a discutat cu președintele Slovaciei, Zuzana Čaputová, prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, și cu președintele Confederației Elvețiene, Alain Berset, despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În același timp, șefa statului a avut o întrevedere cu subsecretarul de stat al SUA, pentru afaceri politice, Victoria Nuland. Maia Sandu a subliniat recunoștința pentru sprijinul constant oferit de Statele Unite. MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Am vorbit despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, despre reformele pe care le întreprindem și despre extinderea Uniunii Europene, pe care o considerăm o investiție în pacea și securitatea continentului european."

Administrația prezidențială notează că Maia Sandu a subliniat în cadrul acestor discuții progresele pe care Republica Moldova le-a realizat în contextul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, urcând în Clasamentul ONU de pe locul 48 în 2021 pe locul 25 în 2023. Totodată, Centrul de Analiză a Politicii Europene i-a acordat șefei statului Premiul „Freedom Fighter” 2023, accentuând angajamentul cetățenilor Republicii Moldova pentru democrație și valorile lumii libere. Astăzi și mâine, Maia Sandu va participa la dezbaterile din cadrul Adunării Generale a ONU.

Opinia ta contează. Comentează!