Au început Europarlamentarele
Externe 23 mai 2019, 21:32 | 1299

Astăzi au demarat alegerile europarlamentare, care se vor încheia pe 26 mai. Cine sunt primii care și-au exercitat dreptul la vot, aflați din grupajul de știri externe pe scurt.

MAREA BRITANIE Primii care își aleg deputații în Parlamentul European sunt cetățenii din Marea Britanie și Olanda. Rezultatele oficiale vor fi anunţate doar în seara zilei de duminică, 26 mai. Vineri vor vota alegătorii din Irlanda, iar sâmbătă - cei din Slovacia, Letonia şi Malta. În Republica Cehă votul se va desfăşura în două zile, vineri şi sâmbătă. În conformitate cu practicile naţionale, celelalte 21 de state membre, inclusiv România, vor vota duminică, 26 mai.

MAREA BRITANIE Ministru britanic pentru Relaţia cu Parlamentul, Andrea Leadsom, a demisionat în semn de protest faţă de modul în care premierul Theresa May abordează problema Brexitului. "Nu mai cred că acțiunile noastre vor avea ca rezultat ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană", a argumentat Leadsom în scrisoarea prin care renunța la funcție. Decizia vine în contextul în care Theresa May este contestată din ce în ce mai puternic de colegii din Partidul Conservator şi i se cere demisia din cauza crizei Brexit.

GERMANIA Compania Bosch a acceptat să plătească o amendă de 90 de milioane de euro pentru neglijenţă în privinţa exercitării atribuţiilor de supervizare. Mai exact, cel mai mare furnizor de componente auto din lume, ar fi livrat aproximativ 17 milioane de dispozitive tehnice echipate cu un soft care permite producătorilor auto să manipuleze rezultatul testelor privind emisiile de oxid de azot, potrivit declaraţiilor procurorilor. Bosch a acceptat amenda şi nu va face apel împotriva deciziei, au adăugat aceştia. 

Opinia ta contează. Comentează!