„Vorbește cu Europa” constituie punctul de lansare a campaniei „UE - Moldova”
Social 19 septembrie 2019, 22:00 | 1865

La Chișinău a fost lansată o campanie națională de informare. Evenimentul de lansare s-a desfășurat în prezența ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, și a ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

„Vorbește cu Europa” constituie punctul de lansare a campaniei naționale de informare „UE-Moldova: Împreună mai puternici. Creăm noi oportunități pentru tineri!”, al cărei obiectiv este sporirea nivelului public de informare asupra oportunităților de educație, de calificare profesională și de dezvoltare personală, oferite de Uniunea Europeană cetățenilor Republicii Moldova.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării așteaptă ca participanții la campanie să fie activi, să nu se limiteze la lucruri de rutină, ci să elaboreze proiecte de implicare civică.

Acesta este microbuzul în care tinerii ambasadori europeni vor merge în zece localități din Republica Moldova, unde vor susține o lecție specială despre oportunitățile de educație oferite de spațiul comunitar. Tinerii vor putea interacționa direct cu beneficiarii programelor Uniunii Europene, să le cunoască poveștile și să afle detalii despre cum se pot implica personal.

Daniel a participat la proiectul „Erasmus+”, care i-a schimbat viziunile asupra studiilor. În Danemarca a avut ocazia să facă schimb de experiență cu studenți din mai multe țări.

Campania de informare „UE-Moldova: Împreună mai puternici. Creăm noi oportunități pentru tineri!” va dura până la 30 noiembrie și va avea trei elemente-cheie: o lecție specială despre oportunitățile de educație oferite de Uniunea Europeană, care se va desfășura în peste 1.200 de școli și la care vor participa elevii din clasele din ciclul gimnazial și liceal; vizita echipelor de tineri ambasadori europeni în zece localități, dar și discuțiile publice „Vorbește cu Europa”, organizate în diverse școli și universități. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie