Manipulările regimului, desfiinţate
Social 12 iulie 2018, 19:39 | 945

Rezoluția Parlamentului European, care a oprit finanțarea Republicii Moldova, este în continuare interpretată pe potriva guvernării de la Chișinău. Exponenții puterii afirmă la televiziunile afiliate Partidului Democrat că documentul adoptat pe 5 iulie ar fi fost promovat pe criterii politice de către Partidul Popular European. ”Este o abordare manipulatorie”, afirmă preşedintele Institutului pentru Iniţiative Strategice, Andrei Popov, fost ambasador al Republicii Moldova în Austria.

Andrei Popov a prezentat pe pagina sa de Facebook o analiză despre cum a fost votată Rezoluției Parlamentului European cu privire la Republica Moldova.

Andrei Popov accentuează că din cei 35 de deputați care au votat "împotrivă", jumătate vine anume din acest grup radical și marginal, care este împotriva proiectului UE. De fapt, aceşti legislatori vor chiar dărâmarea proiectului UE și nu este întâmplător ca cel mai fidel prieten (și sponsor) al acestui curent este Rusia, afirmă Popov.

La sfârșitul dezbaterilor, şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a vorbit tranșant, cu argumente, de ce la nivelul Comisiei Europene a fost luată decizia de a suspenda acordarea asistenței macrofinanciare, a mai notat Andrei Popov.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie