Au fost carabinieri pentru o zi
Social 28 martie 2024, 20:14 | 1194

Mai mulți tineri din Chișinău au fost carabinieri pentru o zi. Aceștia au venit în vizită la Inspectoratul General de Carabinieri, au testat echipamentul de care dispune instituția și au urmărit un exercițiu de luptă al Batalionul cu destinație specială „Scorpion”.

PAVEL SERJANT, maior, șef secție, IGC: "Noi prezentăm copiilor un istoric al carabinierilor, ce sunt carabinierii, care sunt atribuțiile lor funcționale, le facem și o mică excursie privind activitatea noastră. Le prezentăm care sunt mijloacele noastre speciale, de armament. Principala idee și principala sarcină este ca să aducem la cunoștință despre activitățile noastre, să aibă încredere în organele noastre de drept, să fie siguri atunci când sunt pe străzile Chișinăului sau pe alte străzi din Republica Modlova."

Evenimentul „Fii carabinier pentru o zi” face parte din proiectul „Cariera mea”, inițiat de Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico”.

VASILE LIPCEAN, coordonator de proiect, ARTICO: "Aceste evenimente sunt organizate cu scopul ca tinerii să se familiarizeze cu profesiile din acest domeniu. În general, scopul proiectului „Cariera Mea” este ca tinerii să afle despre mai multe meserii, să se culturalizeze, să fie implicați cât mai mult în câmpul muncii."

La eveniment au participat tineri din Chișinău cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie