Plasat în arest pentru 20 de zile
Social 19 martie 2024, 19:44 | 4098

Bărbatul care a aruncat duminică două cocktailuri Molotov pe teritoriul Ambasadei Rusiei de la Chișinău va sta 20 de zile în arest preventiv, în penitenciar. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Ciocana. Bărbatul de 54 de ani este bănuit de „comiterea unui act de huliganism”. Acesta s-a eschivat de la comentarii.

Nici avocatul bărbatului nu a vrut să discute cu presa.

Procurorul Remus Moroz vorbește de huliganism, de care a dat dovadă bărbatul de 54 de ani. În instanță, procurorul a cerut arest preventiv de 30 de zile.

REMUS MOROZ, procuror: "I se incriminează acțiuni de comitere a unui huliganism cu aplicarea unor obiecte. A fost înaintat demersul de aplicare a arestului în termen de 30 de zile."

Duminică, 17 martie, bărbatul a aruncat două recipiente cu substanțe inflamabile peste gardul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, unde era o secție de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia. Individul a fost imediat reținut și identificat. Potrivit poliției, el este cetățean al Republicii Moldova, dar ar deține și cetățenia Federației Ruse, fapt care urmează să fie stabilit cu exactitate.

Opinia ta contează. Comentează!