Mai mulți gândaci au fost surprinși în sala de așteptare a Aeroportului Internațional Chișinău
Social 8 august 2023, 20:06 | 382

Mai mulți gândaci au fost surprinși în sala de așteptare a Aeroportului Internațional Chișinău. Imaginile filmate de unii călători au fost publicate pe rețelele de socializare. Responsabilii de la principala aerogară a țării au venit cu o reacție și au menționat că acestea sunt doar niște „insecte de vară și nu sunt ofensive”.

Pentru a oferi explicații privind apariția gândacilor, administrația Aeroportului Internațional Chișinău a solicitat părerea unui specialist.

COMUNICATUL AEROPORTULUI INTERNAȚIONAL CHIȘINĂU: "Doctorul habilitat în științe biologice, Victor Ciocârlan, a constatat că insectele sunt de specia „calosoma” și nu reprezintă pericol pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, fiind o specie inofensivă, sezonieră, care are tendința de a migra spre lumină și căldură, și care apare odată cu perioada de cultivare a grânelor."

În comunicatul emis de Aeroportul Internațional Chișinău mai este menționat că în nemijlocita apropiere a aerogării sunt lanuri de grâu și în această situație apariția insectelor ar fi un fenomen firesc.

Totodată, conducerea Aeroportului afirmă că întreprinderea de stat este deservită sistematic pe acest segment de o companie de dezinsecție care recurge la un set de măsuri destinate distrugerii insectelor. În acest scop sunt utilizate echipamente și produse specializate, respectând toate regulile de siguranță și de mediu, pentru a minimiza riscul de expunere la substanțele chimice utilizate.

Opinia ta contează. Comentează!