Creangă și Untila vor la ANRE
Social 15 ianuarie 2019, 19:24 | 889

Sunt puse la bătaie două fotolii de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. În competiție au intrat nouă pretendenți. Deputații din Comisia parlamentară economie s-au întrunit astăzi în ședință și au decis admiterea a nouă dosare, din zece. Printre candidați se numără Ștefan Creangă, actualul președinte al Comisiei economie, buget și finanțe, și Veaceslav Untila, președintele Curții de Conturi.

Proiectul de decizie a fost prezentat de către Oleg Reidman, unul dintre vicepreședinții comisiei, întrucât șeful structurii participă la concurs. Nu a fost admis un dosar, deoarece pretendentul pe nume Alexandru Popa nu are vechimea necesară în muncă pentru asemenea funcție.

Președintele Comisiei economie, Ștefan Creangă, este deputat din partea grupului Partidului Popular European, ales anterior pe listele PLDM. De menționat că la ultima ședință a Legislativului, din anul trecut, președintele Curții de Conturi, fost deputat, Veceslav Untila l-a propus în calitate de membru și vicepreședinte al Curții de Conturi pe Viorel Chetraru, fostul director al Centrului Național Anticorupție. La ședința comisiei au mai fost admise trei dosare pentru concursul privind funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, instituție creată în 2015 ce se ocupă cu examinarea contestaţiilor formulate în cadrul procedurilor de achiziţie publică.

Anatolie Zagorodnâi este deputat al Partidului Democrat, fost deputat comunist. În cazul ambelor concursuri, urmează să fie stabilite ulterior ședințele la care va avea loc proba interviului. De menționat că la ultima ședință din sesiunea parlamentară toamnă-iarnă, ce a avut loc acum o lună, în Legislativ au avut loc numiri pe bandă rulantă referitoare la ocuparea funcțiilor de conducere în câteva instituții de stat, unde au fost votați mai mulți deputați PD.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie