Din martor, în bănuit
Social 22 martie 2019, 19:54 | 1326

Avocatul Eduard Rudenco a fost citat astăzi la Inspectoratul de Poliție Buiucani, unde s-a pomenit că are statut de bănuit pe un dosar. Ieri, el a fost martorul unui incident dintre clientul său, Pavel Grigorciuc, și deputatul PD, Sergiu Sârbu. Aceștia s-ar fi certat, iar în urma conflictului, Grigorciuc i-a dat o palmă. Rudenco spune că a încercat să aplaneze situația, însă s-a ales cu dosar.

Rudenco ne-a relatat cum au ajuns cei doi la bătaie.

Rudenco spune că a încercat să intervină

După incident, Rudenco l-a luat pe Grigorciuc și au plecat la sediul biroului său de avocatură. La numai jumătate de oră s-au pomenit la ușă cu nouă polițiști, care l-au luat pe Grigorciuc și l-au plasat pentru 72 de ore în izolator. Avocatul Alexandru Bodnariuc ne-a comunicat că procurorul urmează să îi prezinte lui Grigorciuc învinuirea de huliganism, în această seară.

Într-un comunicat de presă PD se arată că agresarea deputatului Sergiu Sârbu de către Pavel Grigorciuc este, cităm: „un act josnic și a fost posibil în condițiile în care Blocul ACUM și-a început activitatea parlamentară utilizând și încurajând în mod deschis violența de limbaj în politică și acțiunile agresive”. În cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, copreședintele blocului ACUM, Andrei Năstase, a declarat că orice s-ar întâmpla, nu trebuie de recurs la violență. ”Indiferent cât de mult a căutat el această palmă, sunt un om care a promovat de-a lungul timpului non-violența.”, a declarat Andrei Năstase.

Deputatul PD Vladimir Cebotari nu a răspuns la telefon pentru a da o replică, iar Sergiu Sârbu ne-a spus că este la spital și nu știe când va fi externat. Portalul newsmaker.md a scris însă cu referire la surse anonime că deputatul PD Sergiu Sârbu nu s-ar afla în spitalul de urgență.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie