Jurnalul orei 15, 26 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 26 ianuarie 2024, 16:08 | 626

Prezentat de Călin Jucovschi

Gazul ar urma să se ieftinească. Moldovagaz a expediat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică demersul de revizuire a tarifelor pentru gazele naturale în anul 2024. Potrivit înteprinderii moldo-ruse, tarifele ar trebui reduse retroactiv, de la 1 ianuarie, cu 72 de bani per metru cub pentru consumatorii casnici. Astfel, aceștia ar urma să achite 17 lei și 34 de bani, cu TVA inclus, în loc de 18 lei și șase bani. Moldovagaz precizează însă că tarifele ar putea să scadă cu 12 sau chiar cu 22 de procente dacă ANRE va aproba cererea cu o întârziere de câteva luni.

Avocații lui Ilan Șor au cerut instanței să se expună dacă fostul partid, care-i purta numele, poate sau nu să fie atras la răspundere juridică. Asta în contextul în care formațiunea politică a fost radiată din registrul de stat al persoanelor juridice. Cererea a fost formulată astăzi în ședința de judecată în care este inculpată și Marina Tauber. Astfel, instanța trebuie să interpeleze Ministerul Justiției și vină cu o soluție până la ședința următoare.

În ultimii doi ani au avut loc circa 30 de tentative de obținere frauduloasă a cetățeniei Republicii Moldova. La astfel de tentative au recurs inclusiv doi magnați din spațiul post-sovietic. Dezvăluirile au fost făcute de directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie