Un minor și patru adulți au fost salvați de la înec ieri de salvamarii stațiilor de salvare din municipiul Chișinău
Social 7 august 2023, 19:58 | 484

Un minor și patru adulți au fost salvați de la înec ieri de salvamarii stațiilor de salvare din municipiul Chișinău. Cei patru bărbați erau în stare de ebrietate când s-au aventurat să se scalde. Minorul a fost scos din apă în stare inconștientă.

Un microbuz de pe ruta Chișinău-București a fost implicat astăzi într-un accident în România. În urma impactului, două persoane au fost rănite şi transportate la spital. Potrivit presei din România, şoferul microbuzului nu ar fi păstrat distanţa faţă de autoturismul din faţă şi a intrat în coliziune cu acesta, proiectându-l în afara părţii carosabile. Pentru a ajunge la destinaţie, Societatea de Transport București a pus la dispoziţia pasagerilor un alt microbuz. Poliţiştii de peste Prut au întocmit un dosar penal şi continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Un bărbat de 38 de ani, originar din Federația Rusă, a fost condamnat la 15 ani de închisoare, după ce a înjunghiat o femeie din capitală și i-a ucis soțul. Totul s-a întâmplat în noiembrie trecut. Bărbatul a apelat la serviciile sexuale ale femeii. Mai târziu, în camera unde se aflau inculpatul și femeia a intrat soțul acesteia, după care între cei doi s-a iscat un conflict. Inculpatul le-a aplicat ambilor soți mai multe lovituri cu un cuțit pe care îl avea asupra sa. Femeia a fost internată în stare gravă la spital, iar soțul acesteia a decedat pe loc.

Cinci persoane, patru dintre care se aflau în stare de ebrietate, au fost salvate de la înec de salvamarii stațiilor de salvare din municipiul Chișinău. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, s-a întâmplat în după amiaza zilei de duminică. Două cazuri au fost înregistrate în parcul „La Izvor”. Salvamarii au scos din apă doi bărbați în vârstă de 43 și 29 de ani, care fiind în stare de ebrietate au intrat în apă să înoate. Alte două cazuri similare au avut loc în parcul „Valea Morilor”. Doi bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani, aflați în stare de ebrietate riscau să se înece în lac, deoarece nu au respectat regulile de siguranță pe apă. Ultimul caz, a fost raportat de salvamarii din parcul „Valea Trandafirilor”. Aici, un minor de 17 ani a fost salvat de la înec în timpul scăldatului. Băiatul a fost scos din apă în stare inconștientă. Angajații IGSU îndeamnă cetățenii să meargă la scăldat doar în locuri amenajate și dotate cu stații de salvare.

Opinia ta contează. Comentează!