24 februarie 2019, data alegerilor
Social 27 iulie 2018, 20:19 | 5323

Alegerile pentru un nou legislativ vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat de către majoritatea parlamentară astăzi, la ultima ședință din sesiune. Așa cum ne-au obișnuit, deputații guvernării au scris pe ultima sută de metri documentul, l-au aprobat în cadrul unei ședințe rapide desfășurate tot astăzi la Comisia juridică și, într-un final, l-au adoptat. "Toată lumea va avea timp să se pregătească", este unul din argumentele invocate de către Andrian Candu.

Deputatul PD, președintele Parlamentului Andrian Candu afirmă că legea permite organizarea alegerilor în cel mult trei luni de la expirarea mandatului Legislativului.

La ultima ședință din sesiunea primăvară-vară a avut loc și un schimb dur de replici între Tudor Deliu și Andrian Candu.

Deputații vor reveni din vacanță în luna septembrie.

Amintim că și controversatul proiect privind trecerea la sistemul mixt de vot a fost adoptat în lectură finală într-un timp record acum un an, la fel, în ultima ședință din sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului de către deputații PD, PSRM și cei din grupul PPEM. Decizia a fost urmată de proteste și reacții dure la nivel internațional.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie