Filat, cu un nou avocat
Social 17 iulie 2018, 04:58 | 1256

Fostul premier Vladimir Filat va fi reprezentat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului de către un alt avocat. Este vorba despre Victor Munteanu, care va coordona întreaga echipă de apărători din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a fostului lider al PLDM. Munteanu ne-a spus că Filat a luat legătura cu el prin unul dintre avocații săi și că au început colaborarea săptămâna trecută.

Victor Munteanu este un avocat din Republica Moldova specializat pe drepturile omului. El a lucrat mai mulți ani în instituții europene cum ar fi: Curtea Europeană pentru Drepturile Omului de la Strasbourg; Comitetul european pentru prevenirea torturii și a tratamentelor sau pedepselor inumane și degradante; Consiliul Europei, dar și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Timp de patru ani, Munteanu a fost consilier al Comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei. În prezent, avocatul reprezintă și interesele părții vătămate în dosarul morții lui Andrei Brăguță, tânărul de 31 de ani care a murit în penitenciar. Tot el este apărător în dosarul „Pădurea Domnească”, inițiat după ce omul de afaceri Sorin Paciu a fost împușcat mortal la o vânătoare la care au participat mai mulți funcționari de stat. Anterior, Filat a fost reprezentat de către Igor Popa. Am încercat să obținem o reacție de la el, dar secretara acestuia ne-a spus că Popa nu este în birou și că va reveni cu un apel, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Amintim că Vladimir Filat a fost reţinut în octombrie 2015, după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară. El a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Ex-premierul a fost denunţat de către controversatul om de afaceri Ilan Şor, care le-a declarat anchetatorilor că i-ar fi dat mită. Filat a respins însă învinuirile şi a spus că este victima unei răfuieli politice puse la cale de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, care ar sta în spatele furtului miliardului. Plahotniuc nu a comentat acuzaţiile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie