Românii, o îngrijorare pentru Canada
Externe 14 iunie 2018, 20:12 | 5396

Parlamentarii conservatori din Canada i-au cerut premierului țării să reintroducă vizele pentru români. Deputații au invocat îngrijorarea privind creșterea interesului grupurilor de crimă organizată din România, pentru care Canada ar fi devenit o ţintă, după abolirea regimului de vize, anul trecut.

Reprezentanta conservatorilor i-a reproșat prim-ministrului canadian că liberalizarea vizelor pentru români s-a făcut fără o analiză a consecinţelor, iar drept rezultat este creşterea notabilă a activităţii grupurilor românești de crimă organizată pe teritoriul Canadei.

Aflat în plenul legislativului pentru a oferi explicații, premierul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că este în strânsă colaborare cu autoritățile de la București.

Subiectul reintroducerii vizelor pentru români a început să fie discutat în Canada încă de luna trecută, după ce s-a înregistrat o explozie a cererilor de azil din partea lor. Românii au început să beneficieze de posibilitatea de a călători în Canada fără viză, pe baza pașaportului, începând cu întâi decembrie 2017. O pot face pentru perioade de ședere de maxim 6 luni şi doar în scop turistic sau pentru prospectarea oportunităților de afaceri. Recent au fost înăsprite condiţiile în care cetățenii românii pot ajunge în Canada. Prin urmare, cei care nu dețin paşapoarte electronice vor fi obligaţi să solicite viză.

Opinia ta contează. Comentează!