Jurnalul orei 15, 19 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 19 decembrie 2023, 20:27 | 550

Prezentat de Călin Jucovschi

Polonia și Uniunea Europeană oferă sprijin antreprenorilor din Republica Moldova. Reprezentanții unei bănci poloneze și Ministerul Dezvoltării Economice de la Chișinău au semnat un acord de împrumut în valoare de cinci milioane de euro. Creditul va fi suplinit cu o finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 1,6 milioane de euro.

În timp ce colegii săi socialiști fac vizite la Moscova, Igor Dodon merge la Bruxelles. Secretarul Executiv al PSRM ne-a spus că pleacă în capitala blocului comunitar pentru a discuta despre parcursul european al Republicii Moldova, fără se precizeze dacă susține acest parcurs. Cât despre vizita celor trei deputați socialiști la o reuniune a formațiunilor politice din țările CSI, Dodon a menționat că aceasta a avut loc la invitația Dumei de Stat de la Moscova.

Asociația Promo-Lex a solicitat intervenția promptă a raportorilor speciali ai ONU pentru eliberarea imediată a activistului Victor Pleșcanov din detenția ilegală într-o închisoare a regimului de la Tiraspol. Se întâmplă ca urmare a informațiilor cu privire la starea de sănătate îngrijorătoare a bărbatului, care suferă de o boală oncologică, dar și a încălcărilor grave ale dreptului la libertate și siguranță. Victor Pleșcanov este prima persoană condamnată anul trecut în regiunea transnistreană pentru arborarea drapelului Ucrainei și condamnarea invaziei ruse în această țară.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie