Regele Charles, vizită în Germania
Externe 29 martie 2023, 19:47 | 348

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, și soția lui, Camilla, au ajuns astăzi în Germania. Prima vizită în străinătate a lui Charles al III-lea, în calitate de rege, va dura trei zile. Călătoria este considerată "un gest european important" pentru menținerea legăturilor puternice după Brexit, scrie AFP.

Aeronava din Marea Britanie a aterizat pe aeroportul internaţional Berlin-Brandenburg aproape de ora locală 14:00. Avionul a rulat pe pistă şi s-a oprit în zona militară a aeroportului, unde un covor roşu a fost întins în faţa scărilor sale. Regele şi soţia lui au fost întâmpinaţi de către şeful biroului de protocol german şi de către ambasadorul Regatului Unit.

Ulterior, coloana oficială s-a îndreptat spre emblematicul monument Poarta Brandenburg. Regele Charles al III-lea și soția lui, au fost primiţi cu onoruri militare de către preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier și soția sa.

Circulaţia a fost oprită pe mai multe bulevarde din centrul Berlinului. Peste o mie de poliţişti au fost mobilizaţi, precum şi 20 de câini special antrenaţi pentru detectarea explozibililor. Cuplul britanic a fost așteptat de sute de oameni, care au stat la coadă timp de mai multe ore pentru a avea acces în zonă. Faimosul bulevard Unter den Linden a fost decorat cu numeroase drapele britanice în semn de omagiu adus suveranului şi reginei consoarte.

Programul de astăzi al regelui mai include o recepție dedicată provocărilor climatice. Va urma un banchet, al cărui meniu va include, în onoarea regelui, preparate vegetariene. Invitaţii vor putea să aleagă pentru felul principal între tartine cu spanac, ciuperci şi pui fript.

Mâine, regele Charles al III-lea urmează să se întâlnească cu cancelarul Olaf Scholz, să viziteze alături de primarul Berlinului o piaţă, să susţină un discurs în Camera Deputaţilor şi să stea de vorbă cu refugiaţi ucraineni.

Vizita cuplului regal în Germania se va încheia vineri cu o oprire la Hamburg, al doilea oraş ca mărime al ţării.

Menționăm că inițial, cuplul britanic ar fi trebuit să ajungă mai întâi în Franţa, înaintea vizitei din Germania, însă călătoria lor la Paris a fost anulată din cauza protestelor sociale față de reforma pensiilor adoptată de Guvernul francez.

Opinia ta contează. Comentează!