Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Mitică Popescu a fost depus joi în foaierul Teatrului Mic din București
Social 5 ianuarie 2023, 20:15 | 444

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Mitică Popescu, care a murit marţi la vârsta de 86 de ani, a fost depus joi în foaierul Teatrului Mic din București, după care va fi transportat la Capela Cimitirului Bellu. Slujba de înmormântare va avea loc vineri.

Teatrul Mic a fost universul actorului Mitică Popescu. A ajuns aici în 1973, iar pe scena acestui teatru a jucat cele mai bune roluri ale sale. "Dumnezeu să-l odihnească în pace şi lumină pe marele nostru actor Mitică Popescu! O ultimă, adâncă reverenţă, Maestre!", transmite colectivul Teatrului Mic.

Mitică Popescu s-a stins din viaţă marți, 3 ianuarie, la Spitalul Elias. Actorul avea probleme cardiace, dar şi alte comorbidităţi.

Născut în Bucureşti, pe 2 decembrie 1936, Mitică Popescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ''I.L. Caragiale'' din Bucureşti în anul 1967. Pe scena Teatrului Mic a debutat în 1973 în spectacolul ''Philadelphia eşti a mea'' şi a rămas în trupa teatrului până în anul 2010. A prezentat emisiunea ''D'ale lui Mitică", una dintre cele mai longevive producţii ale televiziunii publice, difuzată din 2000 la TVR 2.

Mitică Popescu a fost decorat în decembrie 2002 cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, ''pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc''. Mitică Popescu a fost distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate în 2009. Tot în 2009 a fost laureat la Gala premiilor Municipiului Bucureşti pentru artă şi cultură. A fost omagiat şi în cadrul Galei Premiilor Gopo din 2013 cu Premiul pentru Întreaga Carieră.

Opinia ta contează. Comentează!