Jurnalul orei 17, 31 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 31 ianuarie 2024, 20:57 | 619

Prezentat de Vasile Luchianu

Recensământul populației și locuințelor din Republica Moldova va începe pe 8 aprilie și se va desfășura până în luna iulie. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern. Pentru organizarea și efectuarea Recensământului 2024 au fost alocate peste 244 de milioane de lei.

Un centru regional pentru protecția femeilor, care au fost victime ale violenței în familie, a fost creat la Ungheni. Centrul va oferi cazare, asistență și consiliere psihologică pentru fetele și femeile din raionul Ungheni, dar și celor din raioanele învecinate. Astfel, vor fi ajutate anual peste 150 de persoane, iar 35 dintre ele vor beneficia și de cazare gratuită, spun reprezentanții instituției.

Tatăl vitreg al fetei de 11 ani, care a născut în urmă cu aproximativ două săptămâni, a fost reținut pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru Jurnal TV de ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco. Între timp, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, recunoaște că vina o poartă autoritățile, deoarece nu există un sistem bine structurat pentru protecția copiilor. Ministrul a solicitat o evaluare a cazului pentru a înțelege de ce nu s-a știut despre sarcina copilei timp de opt luni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie