În centrul capitalei a fost instalat un carusel cu imagini cu tinere îmbrăcate sumar
Social 6 decembrie 2019, 20:35 | 3035

Autoritatile locale calca pe aceeasi grebla. Asa-numitul „carusel erotic”, care a revoltat anterior mai multi parinti, a reaparut in acest an in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. Desi este destinat copiilor, pe el apar imagini cu tinere dezbracate aproape in totalitate. Astfel, dupa ce adultii s-au revoltat si acum, sesizandu-l pe primarul capitalei, Ion Ceban a anuntat ca va lua masuri. In consecinta, goliciunea a inceput sa fie acoperita cu... pelicula netransparenta.

Mai mulți adulți pe care i-am surprins în prejma caruselului ne-au spus că nu-și vor aduce copiii aici în niciun caz. „Ceea ce vedem în centrul capitalei este lipsă de responsabilitate din partea organizatorilor sărbătorilor de iarnă”, au adăugat unii părinți.

Înainte ca echipa noastră să înceapă filmările, unul dintre muncitorii aflați la fața locului ne-a avertizat să nu facem acest lucru și ne-a anunțat că imaginile indecente vor fi acoperite.

În câteva minute, au și adus peliculă netransparentă și s-au apucat de lucru, interzicându-ne să filmăm procesul.

Imaginile provocatoare au stârnit un val de critici și pe rețelele de socializare. Unii utilizatori ai internetului i-au scris și primarului Chișinăului, Ion Ceban. În replică, el a menționat aseară pe pagina sa de Facebook că este la București, dar că astăzi problema va fi rezolvată. Asta deși Primăria capitalei a anunțat printr-un comunicat de presă că, pe 4 decembrie, Ion Ceban, însoțit de viceprimarul Angela Cutasevici și de șeful Direcției Comerț, alimentație publică și prestări servicii, Marcel Zambițchi, a inspectat miniparcul de distracții, pentru a se asigura că obiectivele de aici sunt amenajate corect, cu respectarea tuturor rigorilor. Am încercat să aflăm de la purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vasile Chirilescu, cum de s-a putut admite așa ceva, dar el ne-a redirecționat la șeful Direcției Comerț, cel care a dat autorizație agentului economic pentru instalarea caruselului. Inițial, Marcel Zambițchi ne-a spus că este ocupat:

Mai apoi, el nu ne-a mai răspuns la apelurile telefonice repetate. Un carusel cu aceleași imagini a mai fost instalat în centrul Chișinăului în 2014 și 2016, provocând nemulțumirea mai multor oameni. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie