Statele Unite ale Americii au impus sancţiuni față de trei miniştri turci
Externe 15 octombrie 2019, 17:53 | 969

Statele Unite ale Americii au impus sancţiuni față de trei miniştri de la Ankara, în baza unui decret prezidenţial semnat de către Donald Trump, pentru a determina Turcia să înceteze imediat invazia în Siria. Președintele Turciei nu s-a lăsat însă intimidat și a anunțat că va răspunde pe măsură.

Mai exact, oficialii vizați în decretul semnat de către preşedintele Trump nu au acces pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, iar eventualele lor bunuri deținute în această țară sunt îngheţate. Măsura este o încercare a liderului de la Casa Albă de a-și spăla imaginea, după ce a dat undă verde Turciei să atace Siria, spun unii experți internaționali, citați de Agenția de presă „Reuters”. Această ipoteză este negată vehement de Administrația prezidențială de la Washington.

Sancțiunile nu l-au determinat însă pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan să înceteze asaltul asupra kurzilor din nordul Siriei. Mai mult, liderul de la Ankara a anunțat într-o postare pe rețelele de socializare că este gata să răspundă agresiv încercărilor ţărilor occidentale de a izola Turcia sau de a opri ofensiva acesteia în Siria. 

Opinia ta contează. Comentează!