Jurnalul orei 15, 3 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 3 octombrie 2023, 19:23 | 535

Prezentat de Călin Jucovschi

Încă o construcție cu scandal în Durlești. Un dezvoltator vrea să ridice cinci blocuri multietajate în nemijlocită apropiere de casele oamenilor de pe strada Dimo 2. Localnicii cred că lucrările sunt efectuate ilegal, dar pentru a fi siguri, cer de la autorități actele pentru șantier. ”Cererea este în proces de examinare”, afirmă reprezentanții primăriei Durlești.

Premiul Nobel pentru Fizică 2023 a fost acordat astăzi unui trio format din francezul Pierre Agostini, unguro-austriacul Ferenc Krausz și franco-suedeza Anne L'Huillier. Oamenii de știință au fost recompensați pentru cercetarea instrumentelor de explorare a electronilor din atomi și molecule. Anunțul a fost făcut de Academia Regală Suedeză de Științe.

Procurorii Anticorupție ar încerca să discrediteze activitatea Comisiei de evaluare a integrității candidaților pentru o funcție în sistemul de autoadministrare al judecătorilor și procurorilor. Este concluzia președintelui Comisiei juridice a Parlamentului, Olesea Stamate, care a abordat acest subiect ieri, la ”Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV. Drept exemplu a fost dat cazul lui Iulian Muntean, care a fost promovat în funcția de membru al CSM, deși figurează într-un dosar pentru corupție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie