Mai mulți elevi ai Școlii Profesionale din Bubuieci au creat compoziții și lumânări
Social 12 decembrie 2019, 19:58 | 1746

Și-au unit forțele pentru o cauză nobilă. Mai mulți elevi ai Școlii Profesionale din comuna Bubuieci, municipiul Chișinău, ajutați de profesorii lor, au făcut compoziții pentru sărbătorile de iarnă și lumânări de ceară. Acestea vor fi vândute, iar banii câștigați vor fi donați unei familii cu șase copii din Bubuieci.

Câte 25 de elevi aleg anual să devină floricultori, meserie care se învață de la înființarea Școlii Profesionale din Bubuieci, adică de peste 40 de ani.

De data aceasta, însă, profesorii și elevii lor au hotărât să creeze decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă. Floricultorilor li s-au alăturat și cei care învață alte meserii. Viitorii controlori-casieri au ales să confecționeze un brad mai puțin obișnuit.

Ionela Matvei știe din propria experiență că marfa aranjată frumos pe rafturi și amenajarea unui spațiu comercial cu decorațiuni atrag clienții. Eleva lucrează și controlor-casier într-un magazin.

Iar bucătarii au decis că vor face coșulețe și ca să le iasă ceva bun, au combinat mai multe „ingrediente”.

Elevii știu că, pe masa de sărbătoare, în afară de bucate trebuie să fie și decorațiuni originale. .

La rândul lor, apicultorii de la Școala Profesională din Bubuieci au confecționat lumânări de ceară.

Olga Zaițev este farmacistă de profesie. Fiind în concediu de maternitate și dorind să afle mai multe despre meseria de apicultor, a venit să studieze la Școala Profesională din comuna Bubuieci.

Apoi, vinde lumânările făcute. De cele mai multe ori, le cumpără cei care sunt plecați în străinătate, spune tânăra. Și acest elev vrea să-și pună pe roate o afacere.

Apicultura este și pasiunea lui Ion Rusu.

Lucrările confecționate de elevi vor fi ambalate și vândute pentru o cauză nobilă.

Școala Profesională din Bubuieci urmează să mai organizeze și alte activități cu scopul de a colecta bani pentru familia respectivă. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie