Năstase: Dodon cere clemenţă Moscovei
Politic 14 mai 2019, 21:22 | 1357

Șeful statului, Igor Dodon, ar fi zburat recent la Moscova pentru a cere permisiunea Kremlinului în vederea constituirii unei alianțe PD-PSRM. Declarația a fost făcută astăzi de copreședintele Blocului ACUM Platforma DA și PAS Andrei Năstase. În cadrul unei conferințe de presă, politicianul a răspuns și la acuzațiile lansate în spațiul public precum că și el ar fi fost la Moscova dupa Paștele Blajinilor.

Andrei Năstase n-a oferit mai multe detalii despre presupusa vizită a lui Dodon la Moscova, dar a lăsat să se înţeleagă că a obținut informaţia de la persoane din Partidul Democrat. Cât despre informaţiile tirajate de presa afiliată puterii, precum că și el a fost invitat la Moscova sau chiar că ar căuta ajutor politic în capitala Federaţiei Ruse, Năstase a declarat că e vorba despre o campanie de denigrare, care ar fi dirijată de Plahotniuc. Copreşedintele Blocului ACUM a spus că în zilele în care i se incriminează că ar fi zburat la Moscova a avut mai multe întâlniri cu alegătorii din Străşeni şi Călăraşi, dar şi o şedinţă la Ungheni, cu participarea senatorului român Viorel Badea.

În privința comunicării cu deputaţii din PSRM, Andrei Năstase a declarat că Blocul ACUM a dat curs unei invitaţii făcute de un portal de ştiri, care a organizat o conferinţă, la care urmau să participe şi reprezentanţii socialiştilor..

L-am sunat pe consilierul șefului statului Maxim Lebedinschi, pentru a-l întreba dacă Igor Dodon a fost într-o vizită la Moscova zilele trecute

Carmena Lupei nu ne-a răspuns însă la telefon pentru a confirma sau infirma vizita lui Dodon la Moscova şi pentru a oferi o reacţie la acuzaţiile aduse. Nici şeful PD, Vladimir Plahotniuc, şi nici purtătorul de cuvânt al formaţiunii n-au fost de găsit la telefon pentru comentarii.

Opinia ta contează. Comentează!