Susținătorii AUR au încercat să blocheze marșul socialiștilor și comuniștilor, dar au fost luați pe sus de poliție
Politic 5 iulie 2021, 19:49 | 923

A fost fierbinte ieri la marșul comuniștilor și socialiștilor! Mai mulți membri AUR au fost bruscați și târâți pe jos de către forțele de ordine, după ce au încercat o contra-manifestație. La un moment dat, Dorin Chirtoacă s-a năpustit asupra fruntașilor blocului de stânga, Igor Dodon și Vladimir Voronin, dar a fost luat pe sus de către agenții de pază.

VLAD BILEȚCHI, candidat AUR: "Socialiștii lui „Kulioc” nu vor trece. Există în țara asta o mână de oameni care se va opune comunizării și trădării Republicii Moldova."

Totul s-a întâmplat în fața monumentului lui Ștefan cel Mare. Un grup de reprezentanți ai Alianței pentru Unirea Românilor a încercat să împiedice marșul Blocului comuniștilor și socialiștilor. Polițiștii însă, au format un cordon și i-au luat pe sus la propriu.

La un moment dat, Dorin Chirtoacă s-a repezit asupra lui Voronin și Dodon, dar a fost blocat de către agenții de pază.

În replică, Igor Dodon i-a amenințat pe unioniști.

IGOR DODON, candidat BECS: "Ați văzut cum i-am călcat pe unioniști? - Lasă să mai încerce o dată, îi vom călca în picioare. De acord sau nu? - Daaa."

VLADIMIR VORONIN, candidat electoral BECS: "- Ați văzut cum se luptă ei? Cum ne-au întâlnit marșul nostru? Alte surse nu mai au."

Poliția capitalei a anunțat că a pornit un proces penal. În timp ce unioniștii se îmbrânceau cu polițiștii, coloana de simpatizanți ai blocului de stânga a continuat să mărșăluiască și să scandeze lozinci, în mare parte, în limba rusă.

În fața Parlamentului și Președinției a fost instalată o scenă. La acțiunea electorală a blocului Comuniștilor și Socialiștilor au participat sute de minori, lucru interzis de lege. Pe mai mulți dintre ei i-am surprins în primele linii, cu pancarte în mâini.

În alte cazuri, oamenii au refuzat să discute cu noi. Deseori acest lucru se întâmpla la indicația altor persoane.

Totuși, majoritatea celor cu care am vorbit au recunoscut că, în afară de liderii blocului, nu cunosc pe nimeni din lista candidaților la funcția de deputat din partea BECS.

Socialiștii au recunoscut că oamenii au fost aduși organizat la manifestație, dar au refuzat să spună cât i-a costat acțiunea electorală.

Opinia ta contează. Comentează!