Oamenii din satul Cruzești au plantat peste 4000 de arbori pe un teren degradat
Social 28 octombrie 2022, 20:11 | 673

Peste 4000 de puieți au înnobilat astăzi un teren degradat al satului Cruzești. Autoritățile susțin că aici deseori se întâmplă alunecări de teren, iar acești arbori îi vor păzi pe localnici de o mare primejdie. Oamenii din sat spun că demult își doresc o mică pădure în preajmă.

Toată lumea din sat - ca la clacă. Unii cară apă, alți pun puieți. Cei mai cu experiență au ales pentru viitoarea pădure salcâm, arțar și frasin, în speranța că pericolul unor alunecări de teren va dispărea.

Primarul Violeta Crudu a muncit cot la cot cu sătenii.

VIOLETA CRUDU, primarul comunei Cruzești: "Acest lucru este foarte important. În afară de aceasta, ceea ce se întâmplă aici este un plus pentru localitatea noastră, pentru că în Cruzești, cu regret, nu există nici o pădure."

Inițiatorii acestei acțiuni de împădurire au avut grijă ca oamenii să nu ducă lipsă de nimic.

NADEJDA CEBOTARI, președinte al Asociației Obștești "Hai Moldova": "Noi ne străduim să-i ținem pe voluntarii noștri și sătui, dar să bea și un ceai cald, o cafea, niște apă, plăcinte. Un vin fiert. Ca sa-i bucurăm pe cei care au găsit timp și au venit să pună umărul la plantarea unei păduri."

Campania de împădurire a comunei Cruzești va dura doi ani. Vor fi plantați 20 de mii de copaci pe cinci hectare.

Opinia ta contează. Comentează!