Noi audieri privind Air Moldova
Social 11 septembrie 2019, 19:25 | 1185

Reprezentanții firmei Civil Aviation Group, care a privatizat anul trecut compania Air Moldova, nu s-au prezentat nici astăzi la audierile comisiei de anchetă din Parlament. Nici fostul premeier Pavel Filip nu a dat declarații în privința acțiunilor sale în procesul de privatizare a operatorului aerian. În schimb, la audieri au venit fostul ministru al Economiei Chiril Ganurici și fostul secretarul de stat în Ministerul Justiției Nicolae Eșanu.

Ex-ministrul Economiei Chiril Gaburici, fost membru al comisiei de privatizare a Air Moldova, a explicat necesitatea înstrăinării operatorului aerian prin situația financiară dificilă în care se afla compania.

În timpul audierilor, atât Chiril Gaburici, cât și fostul secretar de stat de la Ministerul Justiției Nicolae Eșanu, care a fost și membru al comisiei de privatizare a Air Moldova, au recunoscut că termenul de 39 de zile pentru prezentarea ofertelor investițioanle a fost unul insuficient. Mai mult, Nicolae Eșanu a spus că, cităm, ”nu este serios” ca o firmă fondată recent să câștige concursul de privatizare a Air Moldova. Președintele comisiei de anchetă, Igor Munteanu, a remarcat că a primit răspuns de poștă returnată de la Civil Aviation Group, actualul proprietar al Air Moldova, ceea ce înseamnă că această companie și-a schimbat adresa fără ca să informeze Ministerul Economiei, așa cum o cere legea. În aceste condiții, Munteanu spune că a transmis chiar astăzi o scrisoare la Ministerul Afacerilor Intern, în care solicită ca administratorul Civil Aviation Group, Dzintars Pomers, și directorul Blue Air, Oana Petrescu, să fie identificați și aduși la audierile de săptămâna viitoare. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie