Alerte cu bombă la un liceu din capitală
Social 18 martie 2024, 19:55 | 287

Alerte consecutive cu bombă în această dimineață. În decursul a două ore au fost efectuate două apeluri telefonice prin care s-a anunțat că la același liceu din capitală a fost plasat un obiect exploziv. Alertele s-au dovedit a fi false. Oamenii legii spun că primul apel a fost înregistrat la ora 08:45, iar cel care a sunat a fost un bărbat. Acesta riscă până la doi ani de închisoare.

Alarmele au fost date la liceul „Natalia Gheorghiu” din sectorul Râșcani al capitalei. Imediat, după primul apel, la fața locului au intervenit serviciile specializate, iar elevii și profesorii au fost evacuați. Întreaga zonă a fost încercuită.

NATALIA STATI, ofițer de presă al Poliției Chișinău: "Poliția a fost sesizată în această dimineață în jurul 08:45 prin intermediul serviciului unic 112, precum că în incinta unui liceu din sectorul Râșcani este amplasat un obiect explozibil. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate. În urma verificării clădirii de către specialiștii serviciului „Bombteh”, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate."

La două ore de la primul apel, serviciul 112 a fost informat precum că în același liceu a fost plasat un obiect explozibil. După mai multe verificări ale specialiștilor din cadrul serviciului „Bombteh”, s-a constat că este vorba din nou despre o alertă falsă. Astfel, după ce elevii și profesorii au fost evacuați, iar apoi au revenit la ore, s-a decis ca după a doua alertă falsă elevii să fie trimiși acasă. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal. Conform legislației, persoana care a dat alerta falsă riscă amendă în mărime de la 27.500 la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.

Opinia ta contează. Comentează!