Mesaje criptate din telefonul lui Igor Dodon au fost făcute publice de Rise.md
Politic 2 iulie 2021, 19:31 | 1955

O nouă serie de mesaje din telefonul lui Igor Dodon, pe care l-a utilizat până la mijlocul anului 2017, au fost făcute publice de Rise-Moldova. Comunicarea purtată printr-o aplicație criptată cu mai multe persoane publice dezvăluie relația veche dintre Gheorghe Cavcaliuc, actualul lider al Partidului Acasă Construim Europa și Igor Dodon, reales lider PSRM după eșecul la alegerile prezidențiale.

Dodon folosea numele de utilizator: „#Kremlinovici”, iar Cavcaliuc, din poziția de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, scria cu nickname-ul: Goțman. Reporterii RISE Moldova au consultat chat-ul secret din „telefonul lui Dodon” și au observat că fostul președinte al Republicii Moldova, în perioada 2015-2016, când era deputat și lider PSRM, primea frecvent informații importante direct de la conducerea de vârf a poliției din Chișinău. Totul se făcea neoficial, printr-o aplicație criptată, instalată în mai multe telefoane. Din mesajele analizate reiese că Gheorghe Cavcaliuc era persoană de încredere pentru Igor Dodon, fostul polițist expediindu-i inclusiv note de informare despre activitatea poliției. Cavcaliuc susține că aceste discuții ar fi false.

GHEORGHE CAVCALIUC, liderul PACE: "În perioada în care am fost adjunct al șefului Inspectoratului General de Poliție, aveam un singur număr oficial de telefon. Comunicăm exclusiv folosind acest număr de telefon. ”Discuțiile” la care faceți referință sunt un fals care nu are nimic în comun cu mine. Acest lucru poate fi demonstrat ușor."

Se arată în răspunsul lui Gheorghe Cavcaliuc transmis reporterilor de la RISE. Solicitată pentru o reacție, șefa serviciului de presă al PSRM, Carmena Lupei, ne-a spus că, cităm: „Este important ca „pictorii” de falsuri de la Rise să nu se ocupe de activități mai grave, cum ar fi falsificarea unor acte oficiale. În rest, le dorim succes în activitatea lor de partizanat politic”.

Opinia ta contează. Comentează!