Regele Charles al III-lea și regina Camilla, au ales un quiche pentru a marca festivitatea de încoronare de pe șase mai
Externe 20 aprilie 2023, 19:04 | 445

"Coronation Quiche". Astfel se numește felul de mâncare, ales de regele Charles al III-lea și regina Camilla, pentru a marca festivitatea de încoronare, programată pentru ziua de 6 mai. Tarta conține spanac, fasole boabe și tarhon, deși în rândul publicului larg, nu toată lumea este fan, scrie France 24. Marele prânz va fi organizat pentru popor, în cinstea evenimentului istoric. Va fi o ceremonie plină de fast și semnificație religioasă solemnă.

Palatul Buckingham a făcut publică rețeta. Începeți cu spanac, adăugați fasole boabe, cașcaval, tarhon. Conținutul se amestecă cu ouă și obțineți asta - un quiche potrivit pentru un rege. Întrebați ce părere au despre acest fel de mâncare, nu toți oamenii din stradă au fost încântați.

La încoronarea mamei lui Charles, regina Elisabeta a II-a, preparatul specific creat acum șapte decenii, a fost "puiul reginei Elizabeta", care a ajuns cunoscut sub numele de ”puiul încoronării”.

Încoronarea regelui Charles al III-lea se va desfășura pe 6 mai. Printre invitați se numără și chefi celebri, care vor avea rolul lor în marea zi, scrie France 24.

PRUE LEITH, chef: "Sunt implicată, pentru că eu consider că mâncarea poate juca un rol atât de benefic și, desigur, și băuturile. Cui nu îi place o petrecere? Iar noi ne pricepem din ce în ce mai bine la asta."

Dincolo de quiche, meniul pentru marea zi conţine, însă, şi feluri mai fine: friptură de miel marinată în stil asiatic, risotto cu ciuperci - preferatul regelui Charles al IIIl-ea, ouă gratinate cu brânză şi trifle cu căpşuni şi ghimbir - un desert în straturi, cu pandişpan înmuiat în sherry. Iar creatorii de bere artizanală vor pregăti o băutură.

Încoronarea lui Charles va intra în istorie pentru cea mai mare ceremonie militară din ultimii 70 de ani. La eveniment vor participa peste șase mii de bărbați și femei din forțele armate britanice.

Charles al III-lea a devenit rege, după ce anul trecut mama sa, regina Elisabeta a II-a, s-a stins din viață. Suverana Marii Britanii va rămâne în istorie ca una dintre personalitățile marcante ale ultimilor 100 de ani, cu un destin incredibil, care şi-a dedicat cei 70 de ani de domnie pentru a da strălucire Coroanei britanice.

Opinia ta contează. Comentează!