Președintele, Maia Sandu, a convocat joi, 17 august, ședința Consiliului Suprem de Securitate
Social 18 august 2023, 19:59 | 617

Securitatea energetică a țării a fost principalul subiect discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate, care s-a întrunit ieri la Președinție. Administrația prezidențială a publicat astăzi un comunicat în care se arată că misiunea prioritară a autorităților este să evite, în perioada rece a anului, o criză a gazelor naturale sau a energiei electrice. În afară de aceasta, trebuie să fie identificat cel mai avantajos preț de pe piață pentru achiziționarea gazelor.

Președintele, Maia Sandu, a convocat joi, 17 august, ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde membrii CSS au comunicat despre măsurile întreprinse de instituțiile statului pentru asigurarea consumatorilor cu gaze naturale și energie electrică în perioada următoare, despre mersul realizării proiectelor majore de investiții în domeniul energetic și despre programele de eficiența energetică. Consiliul Suprem de Securitate a prezentat mai multe decizii și recomandări.

RECOMANDĂRILE CONSILIULUI SUPREM DE SECURITATE: "Statul trebuie să fie pregătit să asigure consumatorilor accesul continuu la resursele energetice - gaze, electricitate, agent termic - în orice condiții și context regional. La fel, în caz de necesitate, să poată oferi ajutorul necesar categoriilor vulnerabile de cetățeni. Astfel, obiectivul prioritar și în acest an va fi achiziționarea gazelor la cele mai avantajoase prețuri de pe piață și formarea de stocuri suficiente."

În comunicatul Președinției se mai arată că Republica Moldova își întărește securitatea energetică, iar instituțiile statului, indiferent de scenariu, vor putea livra cetățenilor energie electrică și căldură în sezonul următor de încălzire.

Opinia ta contează. Comentează!