A îndrăgit arta de a ciopli lemnul
Social 5 aprilie 2024, 20:10 | 355

A îndrăgit arta cioplitului în lemn încă din școală, iar recent a reușit să-și deschidă o mică afacere și să își continue îndeletnicirea. Vorbim despre un tânăr din Tiraspol, care la ai săi 19 ani confecționează jucării educative din lemn. Adrian Popescu spune că are mari planuri pe viitor, însă cel mai mult își dorește ca pasiunea de a crea lucruri din lemn să fie îndrăgită și de alții.

ADRIAN POPESCU, antreprenor: "Pasiunea mea față de lemn a început încă în clasa a VI-a, în timpul orelor de educație tehnologică. Din placaj făceam diverse lucruri, desene cu niște unelte simple. Cu timpul, această pasiune a creat o mică afacere."

Adrian Popescu face de șase ani jucării din lemn. Acesta spune că astfel de lucrări sunt mai apreciate decât cele din plastic.

ADRIAN POPESCU, antreprenor: "Acum, jucăriile din lemn au devenit foarte solicitate, pentru că înlocuiesc obiectele din plastic și alte materiale toxice. Acum, mamele cumpără frecvent copiilor astfel de jucării și le place foarte mult."

Tânărul organizează și ateliere pentru copii, unde le inspiră arta de a crea jucării.

ADRIAN POPESCU, antreprenor: "În cadrul atelierelor de lucru, îi învăț pe copii să confecționeze articole simple. În acest mod, încerc să încurajez câți mai mulți oameni să aprecieze lemnul și lucrul manual."

Adrian Popescu spune că mai are un scop, pe care abia așteaptă să-l vadă împlinit.

ADRIAN POPESCU, antreprenor: "Vreau să angajez persoane cu dizabilități. Pentru ele poate fi atât un venit suplimentar, cât și să petreacă timpul interesant, și util."

Datorită asistenței obținute de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Adrian Popescu și-a procurat mai multe echipamente, cu ajutorul cărora a reușit să pună în aplicare cele mai originale idei, să-și extindă gama de produse și să ajungă la mai mulți cumpărători.

Opinia ta contează. Comentează!