Zinaida Greceanîi a anunțat, în mod eronat, că Spiridon Vangheli ar fi decedat, informația fiind falsă
Politic 12 martie 2021, 19:41 | 4501

Gafă de proporții la ședința de astăzi a Parlamentului! Șefa Legislativului, Zinaida Greceanâi, a anunțat că renumitul scriitor Spiridon Vangheli a decedat urmare a complicațiilor provocate de COVID-19 și le-a cerut deputaților să păstreze un minut de reculegere. Asta fără să verifice oficial informația la Ministerul Sănătății. Abia peste câteva minute, cei din conducerea Parlamentului s-au prins că este vorba de o știre falsă, iar scriitorul este, din fericire, viu și chiar se simte mai bine comparativ cu zilele trecute.

ZINAIDA GRECEANÂI, președintele Parlamentului: "Sunt nevoită să vă aduc la cunoștință, cu mare regret, că a decedat și marele Spiridon Vangheli. De aceea, vă propun să păstrăm și aici un minut de reculegere."

Abia peste șase minute, deputatul Sergiu Litvinenco a rugat-o pe Zinaida Greceanâi să verifice oficial informația la Ministerul Sănătății.

SERGIU LITVINENCO și ZINAIDA GRECEANÂI: "- Vreau să vă rog ceva foarte mult. Haideți, în cazul domnului Spiridon Vangheli, să verificăm oficial la Ministerul Sănătății, pentru că este informație contradictorie și, sper foarte mult, că noi am greșit și domnul Vangheli este în viață. - Doamne-Dumnezeule, dă Doamne să fie viu și să trăiască mulți ani înainte. Vă rog, secretariartul, să verificați și să mă informați. Stimați colegi, ne-am grăbit."

Peste încă două minute, secretarul de stat de la Ministerul Săntății, Tatiana Zatâc, care exercită interimatul funcției de ministru, i-a anunțat pe deputați că scriitorul Spiridon Vangheli este viu.

TATIANA ZATÂC, secretar de stat al Ministerului Sănătății și Zinaida Greceanâi: "- Vin cu o noutate îmbucurătoare. Domnul Spiridon Vangheli este viu! Este transferat din secția terapie intensivă în depratament la doamna Zinaida Alexa. Este sub control. Monitorizăm în continuafre starea de sănătate. - Stimați colegi, vă rog foarte mult să avem grijă să fie sancționați, chiar și dacă sunt mass-media, acei care răspândesc știri false. Să ne ierte domnul Spiridon Vangheli și-i dorim mulți-mulți ani înainte, să fie sănătos și să ne bucure cu creațiile sale!"

MARINA ZIBLIUC, purtător de cuvânt al spitalului Clinic Republican "Tomofei Moșneaga": "Spiridon Vangheli este acum internat în deparatmentul COVID. A fost câteva zile în urmă transferat din reanimare Covid, în departamentul COVID. Nu necesită la moment respirație asistată. Starea dumnealui este de gravitate medie, dar stabilă."

Confuzia din Parlament ar fi pornit de la știrea publicată pe site-ul unui post privat de televiziune care a anunțat că Spiridon Vanghele ar fi decedat, cu referire la declarația pe care ar fi făcut-o purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Urgență. Ulterior, știrea a fost actualizată cu informația că purtătoarea de cuvânt a instituției mediacale l-ar fi confundat pe Spiridon Vangheli cu scriitorul Nicolae Dabija care a fost răpus de COVID.

Opinia ta contează. Comentează!