Ion Iovcev, mărturii despre „Alegeri”
Politic 19 martie 2019, 20:26 | 1221

Transportarea fățișă a alegătorilor din stânga Nistrului la secțiile de votare, în ziua 24 februarie, a fost o palmă grea dată democraţiei şi interesului naţional.

Transportarea fățișă a alegătorilor din stânga Nistrului la secțiile de votare, în ziua 24 februarie, a fost o palmă grea dată democraţiei şi interesului naţional. Este opinia lui Ion Iovcev, directorul Liceului ”Lucian Blaga” din Tiraspol. El a vorbit despre acest fenomen, dar şi despre faptul reţinerii sale pe teritoriul controlat de către autorităţile de la Chișinău, în cadrul emisiunii "60 de minute" de la Jurnal TV. 

Candidatul Blocului ACUM în circumscripția uninominală nr. 48 Slobozia, Tiraspol şi Bender, Ion Iovcev, a povestit cum a fost oprit de vameşii moldoveni, în ziua alegerilor, în timp ce venea la Căuşeni de la Tiraspol. Iovcev spune că s-a simţit umilit exact ca şi atunci când a fost reţinut şi hărţuit de serviciile de forţă ale regimului separatist.

Ion Iovcev spune că vameşii le-au interzis trecerea şi le-au spus să meargă pe la Hagimus, ceea au şi făcut. Dar atunci când au ajuns la Căuşeni, au fost opriţi din nou, de data aceasta - de către doi reprezentanţi ai vămii mobile.

Potrivit lui Iovcev, vameşii moldoveni au întocmit un proces-verbal şi au chemat poliţia.

Pe de altă parte, sute de autocare cu alegători din regiunea transnistreană au circulat liber către secţiile de votare şi n-au fost oprite nici măcar de posturile de control. Iovcev spune că a văzut personal cazuri de mituire a alegătorilor transportaţi organizat.

Autobuzele care transportau organizat alegători erau nu numai din Tiraspol sau Bender. Potrivit lui Ion Iovcev, multe dintre acestea erau înmatriculate la Bălţi, Căuşeni şi în alte oraşe. Directorul Liceului ”Lucian Blaga” afirmă că n-a depus nicio plângere la instituţiile constituţionale ale Republicii Moldova, deoarece în alte cazuri, similare, acestea nu au reacționat în niciun fel. În acelați timp, Iovcev spune că cei care l-au reținut în ziua alegerilor ar trebui să dea dovadă de bun simț și să-și prezinte scuzele de rigoare. Am solicitat o reacţie de la ofiţerul de presă al Serviciului Vamal, Cristina Rău. Am scris şi o solicitare de informaţii cu detalii despre caz, dar n-am primit niciun răspuns. 

Opinia ta contează. Comentează!